Gå til indhold

VELKOMMEN TIL AMBASSADENS HJEMMESIDE

Som du kan se, har vi valgt overskriften ”Danmark i Grækenland”. For det er lige netop hvad vi er: Et lille stykke Danmark placeret i Grækenland, hvor vi kan fremme danske interesser.

På det politiske område er vi i løbende dialog med de græske myndigheder om f.eks. de udfordringer Grækenland står overfor på migrationsområdet og om Grækenlands rolle i regionen. Vi fortæller om danske synspunkter, og vi indberetter til Udenrigsministeriet i København om Grækenlands positioner vedrørende f.eks. de store emner, der er på EU’s dagsorden.

Vedrørende det økonomiske er Grækenland den 20. august 2018 trådt ud af de hjælpeprogrammer, der blev etableret som følge af de græske gældsproblemer. Det er en hård tid for Grækenland. Som flere andre lande kæmper man med at holde overskud på de offentlige budgetter. Men samtidig vil Grækenland gerne den høje arbejdsløshed til livs – den ligger i øjeblikket på omkring 20 pct. og er endnu højere for unge (ca. 30-35 pct.).

Ambassaden gør naturligvis også en stor indsats for at give et godt indtryk af Danmark i Grækenland. Det er faktisk ikke så svært, for mange af de værdier, som Danmark står for i disse år, appellerer også til mange andre lande.

Også grækere er interesseret i vore samfundsmodel med det stærke samarbejde mellem fagbevægelsen, arbejdsgiverne og myndighederne og de resultater, det har ført med sig som f.eks. flexicurity og samarbejde om Danmarks svar på globaliseringens udfordringer.

Når vi skal brande Danmark på den måde, hjælper det naturligvis, at mange grækere ved, at danskerne er et lykkeligt folk, og at hygge er et dansk begreb.

Endelig er vi her for danskere, der opholder sig i Grækenland. På ambassaden kan man få hjælp, hvis ulykken er ude f.eks. i forbindelse med sygdom eller kriminalitet. Men man kan også kontakte ambassaden, hvis man skal have et nyt pas eller på anden måde har behov for at tale med en dansk myndighed – så vil vi prøve at hjælpe så godt vi kan.

Klavs A. Holm
Ambassadør for Danmark i Grækenland og Cypern

Link til CV