Gå til indhold

Om Grækenland

Senest opdateret 05.08.2021

Grækenland ligger i den østlige del af Middelhavet og bliver ofte betegnet som den "vestlige civilisations vugge", da det er her den vestlige civilisation har sit udspring. Landet har en lang historie på mere end tre tusinde år, og var i antikken hjem for nogle af verdens største videnskabsmænd og filosoffer.

Landet består af mere end 2.500 øer, heriblandt mange kendte og populære feriedestinationer som Kreta, Korfu, Santorini, Rhodos og Kos. Fastlandet er varieret med en del bjerge, hvoraf det højeste er Olympen - det mytiske hjemsted for de tolv olympiske guder. Den største by er Athen, som er hjem for 3.153.000 grækere (2021). Andre større byer inkluderer Thessaloniki, Patras og Heraklion, men ingen af disse er tilnærmelsesvis ligeså så store som hovedstaden Athen.

Grækenland har i mange år ligget i top-10 over de mest besøgte og populære feriedestinationer for danskere, når det kommer til lange ferierejser (Kilde: DST, 2020). Langt de fleste rejser gennemføres uden problemer, men af og til går det galt, og der opstår noget uforudset. Hvis uheldet er ude, så kan du altid henvende dig til ambassaden inden for dens åbningstid. Uden for normal åbningstid vil dit opkald blive omstillet til Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter, som er bemandet døgnet rundt - sådanne opkald er gratis. 

Du kan finde yderligere oplysninger om Grækenland, grækerne og dansk–græske kulturarrangementer i Grækenland nedenfor eller på www.visitgreece.gr. For praktiske informationer med hensyn til pas, visum eller fast ophold i Grækenland, se venligst Rejse og Ophold. Det er desuden en god ide at orientere sig i Udenrigsministeriets Rejsevejledning for Grækenland, som kan findes her.