Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Cypern.

Senest opdateret 22-01-2021 10:48
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Cypern for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Læs midlertidig rejsevejledning for Cypern.

Information om konkrete restriktioner i Cypern opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Cypern, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele Cypern. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Hvis du kommer hjem til Danmark fra en rejse, opfordres du til at tage en kviktest umiddelbart ved ankomst til Danmark. Der er gratis kviktestfaciliteter stillet til rådighed ved indrejse. Børn under 12 år er undtaget denne opfordring.

Samtidigt opfordres alle indrejsende kraftigt til at selvisolere sig i 10 dage, som kan afbrydes af at negativt svar på en PCR-test, som er foretaget tidligst på fjerdedagen efter indrejse. 

Rejsende skal følge myndighedernes anbefalinger ift. smitteforebyggende adfærd. Dvs. at bruge mundbind i offentlig transport samt følge anbefalinger om afstand samt hygiejne mv.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Læs om rejserestriktioner og lokale restriktioner nedenfor.

Indrejserestriktioner for erhvervsrejsende

Der gælder samme indrejserestriktioner som for øvrige rejsende til Cypern. Læs mere i afsnittene "Rejserestriktioner" og "Lokale restriktioner" nedenfor.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Der gør sig særlige forhold gældende for det nordlige Cypern som følge af øens faktiske deling i en græsk-cypriotisk og en tyrkisk-cypriotisk del. Republikken Cypern kontrollerer de facto ikke den nordlige del af øen og udøver således ikke politimæssige opgaver i området.

Nedenstående informationer gælder for den kontrollerede del af Cypern.

Indrejserestriktioner

Alle indrejsende skal udfylde et elektronisk skema til de cypriotiske sundhedsmyndigheder 24 timer før afrejse til Cypern. Det elektroniske skema findes her.

Spørgsmål om udfyldelse af formularen skal rettes til de cypriotiske myndigheder. Kontaktinformation findes her.

Hvis man ankommer til Cypern uden at have udfyldt skemaet, vil man få to muligheder, nemlig at betale en bøde på EUR 300 eller returnere til sit afrejseland. 

Alle passagerer vil blive temperaturscreenet ved ankomst. 

Indrejsende fra Danmark - hvis pågældende tilhører en af de grupper, som kan få indrejsetilladelse jf. nedenfor - skal medbringe negativ COVID-19 test (som for eksempel ’COVID-19 pas’). Testen skal være foretaget inden for 72 timer inden afrejse til Cypern. Såfremt man ikke har COVID-19 attesten i papirform, kan attesten fremvises via ens smartphone. Attesten skal indeholde information om navn, personnummer, prøvetagningstidspunkt, at det er en PCR-test, og at testen er negativ. Børn under 12 år skal ikke medbringe negativ COVID-19 test før ankomst til Cypern.

Internationale fly tillades fra nedenstående gruppe A- og B-lande:

A. Australien, New Zealand, Singapore og Thailand.

B.  Finland, Grækenland, Island, Japan, Kina (inkl. Hongkong og Macau), Norge, Tyskland, Rwanda og Sydkorea.

C. Alle øvrige lande, der ikke er medtaget på liste A eller B, herunder Danmark.

Indrejse fra lande under Gruppe C gælder kun rejsende i følgende kategorier:

a) Cypriotiske statsborgere, som bor permanent i Cypern, deres ægtefæller og mindreårige børn
b) Personer, som bor permanent i Cypern
c) Personer, som kan indrejse jf. Wiener-konventionen
d) Personer – uanset statsborgerskab – som får lov til at komme ind i Cypern efter speciel tilladelse fra de cypriotiske myndigheder.

Læs nærmere om indrejseregler for ovenstående gruppe A, B og C-lande her.

Læs nærmere om indrejseregler for blandt andre sømænd, husassistenter og landbrugsmedarbejdere fra ovenstående gruppe C-lande her.

Passagerer fra krydstogtskibe får ikke lov at gå i land. 

Den nordlige okkuperede del af Cypern

Grænseovergangene mellem Republikken Cypern og den okkuperede del af Cypern er midlertidigt lukkede.

Spørgsmål vedrørende rejserestriktioner

For spørgsmål om indrejserestriktioner kan du kontakte det cypriotiske COVID-19 Call Center mandag til søndag mellem kl. 08.00 og kl. 20.00 (cypriotisk tid):

 • Fra cypriotisk telefon: 1474
 • Fra udenlandsk telefon: +357 22 28 57 57
 • E-mail: covid19@dmrid.gov.cy

Karantæneregler

Børn under 12 år er undtaget karantænereglerne uanset landekategori.

Gruppe A-lande
Besøgende fra ovenstående Gruppe A-lande skal ikke fremvise negativ COVID-19 test.

Gruppe B-lande
Besøgende fra ovenstående Gruppe B-lande skal dokumentere, at de er testet COVID-19-negative (negativ PCR). Testen skal være foretaget inden for 72 timer før afrejse til Cypern, og skal være foretaget af godkendt laboratorium. Såfremt man ikke har COVID-19 attesten i papirform, kan man fremvise attesten via ens smartphone. Attesten skal indeholde information om navn, personnummer, prøvetagningstidspunkt, at det er en PCR-test, og at testen er negativ.

Rejsende fra Storbritannien vil blive testet for COVID-19 ved ankomst til Cypern og derefter indkvarteret på et hotel, hvor de skal i 7-dages karantæne. Udgifterne forbundet hermed dækkes af de cypriotiske myndigheder. Efter de 7 dage i karantæne på hotel skal man igen testes, og såfremt resultatet er negativt, fortsættes karantænen nu derhjemme i yderligere 3 dage. Hvis man testes positiv for COVID-19 efter de 7-dages karantæne, følges den normale protokol for coronasmittede. Læs mere her

Cypriotiske statsborgere og personer med permanent bopæl i Cypern, som ankommer fra ovenstående Gruppe B-lande, kan undtagelsesvis afvente COVID-19 test til ankomst til Cypern mod egenbetaling. Indtil resultatet af COVID-19-testen foreligger, skal de i hjemmekarantæne. De bør begrænse kontakt til andre personer i 7 dage. Hvis muligt, opfordres de til at gentage COVID-19-testen, selv om COVID-19-testen ved ankomst til Cypern var negativ.

Gruppe C-lande
Alle rejsende fra Gruppe C-lande skal enten fremvise negativ test foretaget inden for 72 timer før afrejse eller lade sig teste ved ankomst mod egenbetaling.

Danmark hører til kategorien gruppe C-lande, hvorfor rejsende fra Danmark - hvis pågældende tilhører en af de grupper, som kan få indrejsetilladelse - skal medbringe en negativ COVID-19-test (eksempelvis "COVID-19 pas").

Uanset testresultatet vil man skulle i hjemmekarantæne i 14 dage. Hvis man for egen regning får foretaget en COVID-19-test på 10. isolationsdag, og testen er negativ, kan man afbryde isolationen. Ellers skal man fortsætte hjemmekarantænen i 14 dage, der kun kan afbrydes, hvis man er coronafri.

Stikprøvekontrol
Du skal være opmærksom på, at der ved indrejse i Cypern foretages COVID-19 stikprøvekontrol. Hvis du udtages til kontrol og testes positiv, kan du blive sendt i 14 dages karantæne.

Hvis de cypriotiske myndigheder kontakter dig med oplysning om, at du har været i tæt kontakt med en COVID-19 smittet, skal du holde dig indendørs i 14 dage. Udgang og besøg er ikke tilladt i den periode.


Læs mere her:

CypriotFlightPass

COVID-19 Destination Protocol - Cyprus

Informationsprocedure for de, som er testet positive

Resumption of international air traffic.

Cyprus-COVID19-travel-protocol

Interne rejserestriktioner

Du skal være opmærksom på, at turister pt. ikke kan krydse grænseovergangen mellem den nordlige okkuperede del og den kontrollerede del af Republikken Cypern.

For den gruppe af personer, som undtagelsesvist kan krydse grænseovergange mellem Republikken Cypern og den okkuperede del, gælder foreløbigt følgende regler, der kan ses her.

Transitmuligheder

Transit med indrejse til den nordlige del og udrejse af den kontrollerede del tillades normalt ikke. Republikken Cyperns regering anser indrejse i Cypern via den nordlige del som værende ulovlig.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Der gør sig særlige forhold gældende for det nordlige Cypern som følge af øens faktiske deling i en græsk-cypriotisk og en tyrkisk-cypriotisk del. Republikken Cypern kontrollerer de facto ikke den nordlige del af øen og udøver således ikke politimæssige opgaver i området.

Nedenstående informationer gælder for den kontrollerede del af Cypern.

Udgangsforbud

Udgang skal foreløbigt begrænses til maksimum 2 udgange om dagen pr. person. Ved udgang kræves tilladelse fra de cypriotiske myndigheder, der opnås ved at sende en SMS til 8998 (fra cypriotisk mobiltelefon) med angivelse af årsagen til udgang, opholdskortnummer eller pasnummer samt postnummer. Nærmere regler ses her.

Personer, som ikke har en cypriotisk mobiltelefon eller af anden grund ikke kan sende SMS til 8998, skal indhente tilladelse via nedenstående telefoner:

 • for cypriotiske telefoner: 80012012
 • for ikke-cypriotiske mobiltelefoner: +357 22 285777

Ovenstående servicetelefoner er åbne i tidsrummet 05.00-21.00.

Arbejdsgivererklæring til brug for ansatte, der skal til og fra arbejde, når der er udgangsforbud, kan findes her.

Forsamlingsforbud

Der er indtil videre indført forsamlingsforbud i Cypern. Hvis du ikke overholder forsamlingsforbuddet, kan du risikere bøde.

Gældende indtil foreløbig d. 31. januar 2021:
 
 • Det er ikke tilladt at have gæster på besøg i private hjem. KUN personer med adresse på bopælen, må opholde sig i hjemmet.
 • Det er ikke tilladt at samles mere end 2 personer på offentlige steder og pladser (børn under 18 år ikke medregnet).
 • Spisesteder og barer er lukkede.
 • Indkøbscentre, storcentre og øvrige butikker er lukkede.
 • Biografer, teatre og natklubber er lukkede.
 • Frisører, skønhedsklinikker, barberer og tatovører er lukkede.
 • Legepladser og forlystelsesparker er lukkede.
 • Campingpladser er lukkede.
 • Sportsklubber, svømmehaller, danseskoler og lignende er lukkede.
 • Konferencer, handels- og visuelle udstillinger og øvrige events er ikke tilladt.
 • Bryllupper, barnedåb og begravelser: Højst 10 deltagere.
 • Kirker er lukkede for gudtjenester.
 • Offentlige kontorer: De ansatte skal arbejde hjemmefra. Kun kritiske funktioner opretholdes.
 • Alle skoler er lukkede. Undervisning foregår online.
 • Børnehaver og vuggestuer er åbne.

 Aktuelle regler kan ses her.

Mundbind

Det er obligatorisk for voksne og børn på 12 år og derover at bære mundbind både indendørs og udendørs i det offentlige rum. 

Manglende brug af mundbind kan medføre bøde på EUR 300.

Børn mellem 6 og 12 år anbefales at bære mundbind, men det er ikke obligatorisk. Børn under 6 år skal ikke bære mundbind.

Læs mere om regler for udgangsforbud, maskebrug og forsamlingsforbud her

Nedlukning / Genåbning

Fødevarebutikker, bagere og apoteker er fortsat åbne, men særlige forholdsregler gør sig gældende. Se ovenfor i afsnittene "Udgangsforbud" og "Forsamlingsforbud". 

Hvis du bliver syg

Hvis du akut får symptomer, der giver mistanke om COVID-19, under dit ophold på Cypern, bør du hurtigst muligt kontakte Covid-19 akut hotlinen på +357 1420 og dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Ønsker du derimod information om COVID-19 restriktioner, kan du kontakte det cypriotiske COVID-19 Call Center mandag til søndag mellem kl. 08.00 og kl. 20.00 (cypriotisk tid):

 • Fra cypriotisk telefon: 1474
 • Fra udenlandsk telefon: +357 22 28 57 57
 • E-mail: covid19@dmrid.gov.cy

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Udrejse af Cypern

Der er indført nye regler for krav om covid-testning ved indrejse i Danmark. Se reglerne her.

For yderligere information om udrejse af Cypern henvises til afsnittene "Rejserestriktioner" og "Lokale restriktioner". Se mere ovenfor.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, som ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Indrejse i Danmark

Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere her.

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, som ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Hjemmesider og hotlines:

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Athen eller det honorære generalkonsulat i Nicosia, Cypern inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye større restriktioner i Cypern, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af Nem ID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.
 

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejseklar?

Hent Udenrigsministeriets gratis app Rejseklar her

Gratis råd til erhvervsrejsende

Find information på The Trade Councils side Hjælp til erhvervsrejsende
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.