Spring til indhold

Status efter jordskælvet natten til i går

Situationen på Kos er nu ved at normalisere sig efter jordskælvet natten til i går, fredag. 

Der har – helt som forventet – været en del efterskælv, hvoraf ingen dog har givet anledning til problemer.

Heldigvis er ingen danskere kommet alvorligt til skade. En enkelt dansk statsborger blev dog hospitalsindlagt, og flere andre har også haft brug for hjælp på den ene eller anden måde. Ambassaden har siden i går været til stede på Kos og har sammen med det danske konsulat på øen bistået berørte danskere i samarbejde med de lokale græske myndigheder og danske rejsebureauer.

Langt størstedelen af skaderne er sket i byen Kos, hvor særligt skaderne på og ved havnen er omfattende. Færgehavnen i Kos by er fortsat lukket (færger omdirigeres til Kefalos på det vestlige Kos), mens lystbådehavn mv. er åben og i brug. Generelt er væsentlige dele af øens infrastruktur – herunder veje, lufthavn og hospitaler – uden betydelige skader.

I dag er hverdagen generelt ved at vende tilbage til øen, og de fleste hoteller kører relativt uberørte videre. Vi opfordrer dog fortsat alle, der skal til Kos, til at kontakte deres rejsebureau (eller flyselskab og hotel hvis man rejser selvstændigt) forud for afrejse, da forholdene kan variere meget fra hotel til hôtel.

Du er altid velkommen til at kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på 3392 1112, hvis du har spørgsmål eller brug for bistand.

Vi opfordrer alle, der skal til Grækenland, til at læse de gode råd om
forholdsregler ved jordskælv via vores hjemmeside: http://graekenland.um.dk/da/rejse-og-ophold/rejseraad/