Spring til indhold

Klima og grøn vækst

Velkommen til ambassadens klima-, miljø- og grøn vækst-sider.

Foto: Nicolai Perjesi 

Klimaændringer, bæredygtig udvikling og grøn vækst har gennem de sidste 20 år stået højt på den globale dagsorden.

Danmark er et internationalt foregangsland, når det kommer til teknologiske og helhedsorienterede løsninger indenfor klima, miljø og grøn vækst, og Danmarks mangeårige dedikerede indsats på disse områder har senest sat sit præg på samarbejdet i Global Green Growth forum og den proaktive grønne dagsorden under det danske EU-formandskab i første halvår af 2012.

I den forbindelse har Klimakonsortiet Danmark udviklet et officielt grønt brand til Danmark – State of Green – der skal være med til at styrke omverdenens opmærksomhed omkring de løsninger og kompetencer som danske virksomheder og den danske energiindustri kan tilbyde.

Siden 1980’erne, har dansk økonomisk vækst været tæt forbundet med et hensigtsmæssigt energiforbrug, hvilket ligger til grund for målsætningen om at Danmark skal være uafhængig af fossile brændstoffer i 2050. Denne vision vil blive opnået med en samlet indsats på 7 centrale områder: Energy efficiency, Intelligent energy, Bioenergy, Wind power, Heating and Cooling, Water and Environment, Solar and other Renewables.

For at læse mere om de 7 centrale områder, se links til højre på siden (informationsarkene er på engelsk).

State of Green logo - stort

På de næste sider kan du læse mere om den danske indsats.