Spring til indhold

Den danske ambassade i Athen søger ny praktikant fra 1. august 2017 til 31. januar 2018

10.02.2017  13:56

Ambassaden i Athen søger en engageret, ambitiøs og politisk-økonomisk interesseret praktikant til at tage del i ambassadens arbejde i en seks måneders periode. Som praktikant vil du komme til at bo i en af verdens store byer, og du vil lære en masse om grækerne og det græske samfund. Udviklingen på migrationsområdet og den særlige økonomiske situation i Grækenland betyder, at der for tiden er særlig opmærksomhed om ambassadens arbejde.

 

Jobbeskrivelse

Praktikantopholdet omfatter bl.a. flg. opgaver:

  • At følge græsk udenrigs- og indenrigspolitik, herunder m.h.t migration og den økonomiske krise
  • At bistå ved udarbejdelsen af ambassadens indberetninger og analyser til Udenrigsministeriet og andre ministerier om udviklingen i Grækenland
  • At bidrage til ambassadens public diplomacy arbejde
  • At stå for redigering af ambassadens hjemmeside og Facebook profil
  • At bistå med planlægning og forberedelse af besøg af danske delegationer til Grækenland

Kvalifikationer

Vi forventer, at du:

  • Er i gang med en relevant samfundsfaglig uddannelse
  • Er flydende dansk og engelsk (mundtligt og skriftligt)
  • Har gode IT-kundskaber (bl.a. arbejdsvant med Microsoft Office-pakken og de sociale medier)

Vi er en relativt lille ambassade, hvor du som praktikant har mulighed for at komme tæt på ambassadens centrale arbejdsopgaver. Vi har tætte samarbejdsrelationer, også på tværs af fagområder, og det er derfor vigtigt, at du kan fungere godt i et team. Der vil være gode muligheder for selv at påvirke arbejdets tilrettelæggelse.

 

Ansættelsesforhold

Praktikopholdet på den danske ambassade i Athen er af seks måneders varighed, med start den 1. august 2017. Praktikopholdet er ulønnet udover et boligtilskud på 350 EUR pr. måned. Det anbefales, at du tager din SU med, og det er muligt at ansøge om legater og stipendier til gennemførelse af opholdet. Vi hjælper dig gerne med boligsøgning og tips til, hvordan du bedst finder dig til rette. Vær opmærksom på, at du kun kan have ét praktikophold i den danske udenrigstjeneste.

 

Ansøgning

Hvis du er interesseret i praktikantopholdet, kan du sende din ansøgning samt CV, karakterudskrift og evt. anbefalinger i en samlet PDF-fil pr. e-mail: athamb@um.dk. Vi modtager gerne din ansøgning hurtigst muligt – og senest den 12. marts 2017.

Har du spørgsmål til praktikopholdet eller de praktiske forhold ved ophold i Grækenland, er du velkommen til at kontakte vores nuværende praktikant, Anders Pagh Engel Jensen (anpjen@um.dk).

 

Royal Danish Embassy

Mourouzi 10, 106 74 Athens, Greece

Tlf.: 0030 210 72 56 440