Spring til indhold

Troels Kløvedal modtager græsk hædersbevisning

16.05.2017  14:13

Det officielle Grækenland har besluttet at tildele eventyreren, forfatteren og filmproducenten Troels Kløvedal en særlig hædersbevisning i anledning af Kløvedals livslange indsats for Græken-land og græsk kultur.

Prisen uddeles af den græske kommunikations- og digitaliseringsminister, Nikos Pappas
 
                                                     fredag den 19. maj 2017 kl. 12.00
                                  i Generalsekretariatet for Medier og Kommunikation,
                                                Fragoudi 11 (st.), 17671 Kalithea, Athen.

Pressen er velkommen til at overvære ceremonien (tilmelding til annkot@um.dk).

Troels Kløvedal udtaler:

”Jeg er dybt beæret over, at de græske myndigheder på denne måde ønsker at anerkende mit arbejde med at formidle den græske kulturrigdom – en kultur, som har en særlig plads i mit hjerte. Odysseus’ rejse står for mig som alle rejsers moder og udgangspunktet for al europæ-isk nysgerrighed og eventyrlyst.

Når min vejrtrækning af og til besværes, giver det mig stor glæde og opmuntring at tænke på Ægæerhavets dybblå farve, det enestående attiske lys, det rosenrøde græske daggry og den stjerneklare græske himmel.”

Den danske ambassadør i Grækenland, Michael Braad, udtaler:

”Det er en fornem og usædvanlig hædersbevisning, det officielle Grækenland hér tildeler Troels Kløvedal – og en meget velfortjent anerkendelse af Kløvedals indsats. Troels Kløvedal har gennem årene åbnet mange danskeres øjne for rigdommen i både den klassiske og den mo-derne græske kultur og bidraget til at styrke de i forvejen meget stærke bånd mange danskere har til Grækenland.”

Baggrund
Troels Kløvedal har altid haft en særlig passion for Grækenland. Hans jordomsejlinger er alle begyndt og afsluttet i græske farvande, og han har besejlet alle græske øer. I 1982 udgav han sin første bog om Grækenland ”Fra mit hjerte, min køjesæk og min græske logbog”. Han har siden udgivet en række andre bøger om Grækenland. I 2016 producerede Kløvedal den populæ-re tv-dokumentarserie ”Nordkaperen i Grækenland”, hvor han sejlede i kølvandet på sin græske helt Odysseus.

Troels Kløvedal lider desværre af alvorlig sygdom og har derfor ikke selv mulighed for at rejse til Athen for at modtage prisen. Troels Kløvedals bror, Bjørn Erichsen, vil modtage prisen på hans vegne.

For yderligere information kontakt:
Rasmus Bøgh Johansen, souschef på den danske ambassade i Athen, tlf.: (+30) 693 658 7172